The botten is nådd

Fulla av förväntan steg vi av planet i Sydney, och det gick förvånansvärt smidigt att komma förbi alla säkerhetsinstanser. Nu var det bara att hämta vårt bagage och sedan glida iväg till vårt hostel.

Vi ställde oss vid rullbandet och väntade... och väntade... och väntade... och då hörde vi att de ropade ut våra efternamn och att vi skulle gå någonstans (vi hörde dock inte vart det var vi skulle gå). Efter andra uppropet haffade vi en ur personalen som pekade på en gubbe som tydligen gick omkring och letade efter oss. Vårt bagage hade tydligen inte kommit fram men vi lämnade Simons mobilnummer (som iofs inte fungerar eftersom han inte har fått något nät) samt adress och telenummer till vårt hostel.

Jaja, lite försenat bagage är inte hela världen. Visserligen hade vi rest i samma kläder i mer än två dygn (jeans!) och vi kände oss inte överdrivet fräscha, men vi var trots allt i Sydney.

Vi köpte en karta över Sydney och ringade in vårt slutmål. Fem minuters promenad från Centralstationen. För att komma dit kunde man välja mellan buss och tåg. Vi valde tåg som kostade 13 AUSDOLLAR (cirka 80 kronor). När vi åkt nerför den första rulltrappan började Bernard och Joakim tycka att det var onödigt att betala så mycket pengar för att åka en så kort bit (enligt kartan cirka 2 centimeter). De tyckte att det vore bättre att gå. Eftersom vi går efter majoritetsbeslut i vår resetrio fick Simon se sig slagen och vi åkte upp igen och gick ut genom huvudentrén på flygplatsen.

Jocke tyckte sig kunna veta åt vilket håll vi skulle gå genom att se på hur flygplanen landade (vilket var lite konstigt då landningsbanand spretade åt fyra olika håll. Vi började i alla fall gå längs en väldigt ful kanal och det blev bara varmare och varmare och väskan blev bara tyngre och tyngre.

När vi gått en bit så frågade vi en ung kvinna efter vägen till Centralstationen varpå hon skrattade lite och sa att det var på tok för långt att gå dit. Det skulle ta trettio minuter... kanske en timme. Hon rekommenderade oss att ta tåget som låg tio minuters promenad därifrån. Icke sa nicke, sa vi. We are going to explore the city by foot!

Vi fortsatte och gå och efter cirka en timme var vi fortfarande bredvid flygplatsen. Vi visste inte riktigt var vi var på kartan men kvinnan hade sagt att city låg rakt fram så vi fortsatte att gå. När vi stod och tittade på kartan och försökte komma på vart vi var så åkte en vänlig cyklist förbi, stannade en bit bort och frågade om vi behöver hjälp. Joakim svarade "No, it's okay" vilket var väldigt konstigt eftersom vi var vilse. Nästa cyklist stannade vi och han pekade ut vart vi var och gav oss en liten vägbeskrivning. Vi fortsatte vår långa vandring men det dröjde inte länge förrens vi var vilse igen. Jaja, vi hade i alla fall kommit bort från flygplatsen.

Istället för att fokusera på Centralstation bytte vi taktik och tog en liten bit i taget och en lämplig plats var Sydney Park. En snäll herre gav oss lite riktlinjer. Efter att ha gått över en bro så var det bara en halv centimeter på kartan till parken, men den lilla biten tog oss en timme att gå. Vi käkade lite och satte oss sedan på en bänk 
och deppade. Det gick förbi en ung kille och vi frågade om vägen. Han var tydligen svensk, hette Fredrik
och hade kommit fram igår så vi fick hänga med till hans lägenhet och fick lite vatten, sen försökte vi hittade till vårt hostel tillsammans (han skulle på tåget som låg i närheten). Vi hittade till slut fram till vårt hostel som var helt okej.

Vi hade gått omkring i den stekheta värmen i fyra timmar innan vi hittade fram men vi hade sparat 80 kronor vilket måste ses som en vinst tyckte farbror Joakim och Bernard.

Vi somnade ungefär klockan fyra på dagen och vaknade klockan tre på natten och nu sitter vi framför våra laptops (eller Jocke har ingen så han får ligga och stirra i taket), lyssnar på musik och bloggar / spelar poker.

Det vore bra omårt bagage dyker upp idag (någon som vet vad vi kan få för ersättning?) så vi kan ta på oss kallingar som inte luktar currygryta. 

Nu kan det i alla fall bara bli bättre och vi har en skön park precis framför vårt hostel som vi ska besöka när det börjar bli lite ljusare.

Ha det så bra i Sverige!

 



1.
Hongkongs flygplats
2. Farbror Joakim
3. Vårt snygg handbagage
4. På väg till Sydney
5. Bernard är mysig i flygbussen

/ Simon, Bernard och Joakim

Kommentarer
Postat av: adnan & ludvig

rolig läsning! ni verkar ha det ok iaf. kontakta flygbolaget och säg att ni måste ha kläder. då brukar dom ersätta dom kläderna som ni köper om det har tagit mer än ett dygn. hoppas allt löser sig:) kul att ni bloggar så flitigt, fortsätt med det, ha en fortsatt trevlig resa. kramar ludvig och adnan

2007-12-04 @ 21:55:56
Postat av: Erik

Låter som ni har skit kul! som de andra två så tycker jag det vore sjukt sköjj att få läsa mer om eran resa. Hur är vädret där nere förutom varmt? hoppas ni får skinande sol och många timmar på stranden i veckan nu, ha det puss o kram

2007-12-05 @ 08:18:32
Postat av: Staffan Wadström

Hej pojkar,
det låter som en bra start på ert äventyr. Det är ju prövningar som danar karaktären.
Här hemma är det dagsregn, trist och grått, så ni har det nog ändå betydligt angenämare.
Vi tänker på er !

2007-12-05 @ 14:27:42
Postat av: Staffan Wadström

Hej igen,
ombagaget inte kommer tillrätta, måste ni omgående klaga hos flygbolagetsom svarade för sista delen till Sydney. Se regelverket:
"Om bagaget är skadat, försenat eller förstört, måste passageraren snarast möjligt skriftligen klaga hos flygbolaget. Vid skada på incheckat resgods, måste passageraren skriftligen klaga inom sju dagar, och vid försening inom 21 dagar, i båda fallen från den dag då bagaget ställts till passagerarens förfogande."

Reseförsäkringen täcker dessvärre inte detta, om ni inte tecknat ett sådant speciellt tillägg (Simon har inte detta)

Hälsn
Staffan

2007-12-05 @ 15:02:47
Postat av: Per

fy fan sitter på jobbet och surfar youtube (kan det vara bättre???).. vill oxå vara i australien... lr ngt annat varmt land... och se till att bonnen (ja berra det är dig jag menar) inte solar ihjäl sig ...

2007-12-05 @ 21:34:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0