Fraser Island och Whitsundays

Nu sitter vi och knapprar pa ett internetcafe i Airlie Beach, rejalt slitna efter ett par stenharda dagar och natter pa varldens storsta sand'o' samt pa segelbaten Pride of Airlie. Pa Fraser Island var man i en grupp om 11 personer, och varje grupp hade en stor fyrhjulsdriven jeep som man akte omkring i. Det var rejalt guppigt och det kandes som om bilen skulle valta i stort sett hela tiden, men vi overlevde i alla fall. Forsta dagen var trevlig och vi hade hyfsat vader. Vi stannade till pa Lake McKenzie som ar en jattefin sjo med kritvit strand och drickbart vatten. Pa stranderna springer det omkring sma skona dingos (farliga och vilda hundar) som nallar matsacken om man inte haller koll. Efter det akte vi langs stranden till var campingplats, vilket inte var helt latt eftersom vi absolut inte fick kora i saltvatten och tidvattnet var jattehogt upp.  Vi fick upp taltet utan nagra storre problem och sedan var vi med om det langsammaste grillpartyt nagonsin eftersom varan gasolspis var riktigt kass. Tva timmar, ett par ol och nagra korvar och hamburgare senare var vi sa pass trotta att vi gick och lade oss. Nasta dag var vi tvugna att ga upp jattetidigt och hoppa in i bilen, for vi skulle till de beromda champagnepoolerna som var sma polar med saltvatten dar man kunde bada (det gick inte att badra i havet eftersom hajarna var hungriga). Det lat mycket haftigare an det var, men det var anda helt okej. Pa kvallen borjade det blasa och regna sa vi lag mest i vart talt och var miserabla. Pa det stora hela var det en okej tripp, aven om vi inte var helt nojda med gruppen och med vadret och lite till.

...men efter regn kommer solsken, och efter 12 jobbiga timmar pa en nattbuss steg vi av i Airlie Beach. Vi var runt 60 personer pa den ena baten och 40 pa den andra och man akte forst ut till South Molle Island som var en riktigt fin "soderhavso". Vi trippen ingick tva natter pa ett fint hotell dar med sjukt fin utsikt over bryggan och havet. Pa hotellet kunde man spela golf, simma, spela volleyboll och en massa sana saker fast det hade man inte tid med eftersom man var tvungen att ga upp vid 7 for att hoppa pa baten och hinna med frukosten (som anda var slut eftersom vi pa nagot satt alltid kom sist). Dagarna tillbringade vi pa baten dar vi lag och solade ,spelade kort, drack iskalla ol, lyssnade pa musik och hade det riktigt gott. De akte till Whitehaven Beach som ar Australiens mest fotograferade strand och man forstod varfor nar man kom dit. Sanden var som potatismjol och vattnet var valdigt blatt. Efter stranden var det dags att snorkla i reven som fanns dar, och vi hade hyrt stencoola stingersuits som skyddar mot nagonting farligt i vattnet (nagon slags orm). Det var Nemo-fiskar, fargglada koraller och mastersnorklaren Simon lyckades se en stor havsskoldpadda. Pa kvallen var det dags for sopsacksfest  vilket innebar att man fick en sopsack som man skulle gora nagonting kul med. Bernard knot en jattestor och jattedum fluga, Simon gjorde en jattesnygg kjol med en grym slits och lite fransar, Joakim hade en cowboyscarf och de svenska tjejerna som vi hangde med kladde ut sig till en haxa och en mus. Det blev sena natter och tidiga mornar och imorse tvingade de upp oss klockan halv 7, och det blev lite snorkling och sadant pa baten idag igen, och nu har vi kommit i hamn och hamnade sjalvklart har pa internetcafeet. Ikvall ar det en liten reunion pa en klubb har i narheten, och sedan ska vi sova, sova och sova.

Nu har vi bara runt 10 dagar kvar har i Australien, och vi har lite smagrejor kvar, bland annat snorkling i barriarrevet utanfor Cairns.

Kram och puss!

Kommentarer
Postat av: Quo wasis

Hej,
det låter som det är läge att fara hem till Svedala så ni inte helt glömmer hur det är att jobba på riktigt. Tror ni är rejält efterlängtade !

Ni skulle väl nästan kunna skriva en hel bok om allt ni upplevt - "ljuva dagar i ...".


Kram !

2008-04-12 @ 17:54:36
Postat av: Paul

Det låter som om ni har det riktigt skönt där nere :D Vi läser faktiskt om Australien i skolan, och fattar nu hur coolt det verkligen är där! Många djur och så.. Men ni får ha det så bra och så ses vi om 10 dagar (^^,) Kram!

2008-04-12 @ 19:20:38
Postat av: Erica

Simon, du jag var tvungen att handla en laddare nu. Men antar att ni kommer hem så pass snart att det är bättre att du fixar det när du kommer hem! Hoppas nu får det grymt sista dagarna! kram

2008-04-13 @ 10:28:16
Postat av: samuel

hej Simon! Det låter som om ni har det bra där nere i Australien.Vi ses snart! Hej då!//Samuel.

2008-04-13 @ 20:47:18
Postat av: samuel

hej Simon! Det låter som om ni har det bra där nere i Australien.Vi ses snart! Hej då!//Samuel.

2008-04-13 @ 20:47:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0